Leuk dat u onze website bezoekt, op deze pagina laten wij u graag weten wie we zijn, wat de betekenis van de naam van onze website is, en wat onze verdere hobby’s en vrijetijdsbestedingen zijn.


Wij zijn Henk en Petra van Dijk, woonachtig in Emmen (Drenthe), en van oorsprong afkomstig uit de provincie Groningen. Wij komen dus van "t Grunnegerlaand", vandaar ook de naam van onze website.
Henk komt uit Eenrum (Ainrom), en Petra uit Uithuizen (Oethoezen).

 

 

(Zet uw muis op de foto's om bijgevoegde tekst weer te geven).

Onze eerste herder, stamboommechelaar "Halusetha's Junaou Quintos"(Fokkers: Hans en Sonja van Rossum, Groenekan (Utrecht). Onze huwelijksdag op 4 augustus 2000,de foto is genomen in de Menkemaborg te Uithuizen.(Foto's gemaakt door onze zwager, Geert de Boer). Kruising Mechelse herder "Parr". (Fokker: Roel Schotkamp uit Harskamp (Gelderland).

 

Over Henk:


Geboren in 1967 in Groningen, en opgegroeid in Eenrum als 8e kind uit een gezin met 9 kinderen, 3 broers en 5 zussen. (Waarvan vorig jaar onze broer op 53-jarige leeftijd toch enigzins plotseling is overleden).

 

Na mijn jeugd en eerste werkjaren in het noorden, ben ik rond 1990 in Emmen beland, waar wij nu nog wonen.
(De bedoeling is om te verhuizen naar Duitsland waar wij een kennelcomplex willen bouwen om onze honden ruimer te kunnen huisvesten, iets wat niet mogelijk is bij onze huidige woning in Emmen).

 

In Eenrum had ik altijd vele soorten dieren om mij heen, en wilde zodra ik zeldstandig woonde een eigen hond om de africhting mee in te gaan, dit met de bedoeling om er in de praktijk mee te gaan werken.

Mijn eerste hond werd een mechelse herderreu met stamboom, afkomstig van de kennel Halusetha's uit Groenekan bij Utrecht (Hans en Sonja van Rossum).

Deze mechelaar (Halusetha's Junaou Quintos, linksboven op de foto), was een sociale maar zeer eigengereide stugge hond, die zich niet graag liet aanhalen (precies als mij).

(Deze hond is na de certificaatskeuring verkocht aan het leger in North-Carolina (USA), om te gaan werken op de luchthaven, voor de opsporing van verdovende middelen en explosieven).

Met deze hond heb ik diverse succesvolle hondenshows gelopen, en ben daarnaast gaan trainen bij de gebruikershondenvereniging "de Hondsrug" in Emmen, iets wat ik na 6 maanden al had gezien, ik wilde meer een trainingsvorm die gericht was op de praktijk.

De hond op de rechterfoto is "Parr", een kruising mechelse herder, ook een zeer zelfstandige hond, als pup gekocht, afgericht en vervolgens particulier verkocht voor bewaking bij huis.

Deze 2 honden hebben toch wel bij mij de voorkeur gehad in de africhting tot nu toe, voornamelijk door hun zelfstandig- en eigengereidheid.

 

Nadat wij een hondententoonstelling in Leeuwarden hadden bezocht, waar een demonstratie gehouden werd door een Politiehondenvereniging ben ik actief op zoek gegaan naar een vereniging bij ons in de buurt, waar men trainde volgens de richtlijnen van de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging), iets wat ik nu nog doe.
Ik train nu enkele jaren in Klazienaveen bij de
Politiehondenvereniging “Trouw en Vriendschap”, een actieve vereniging, waarvan ik ook de website bijhoud.


Ik ben verder werkzaam in de beveiliging, en hou mij dus bezig met de africhting en opleiding van dienst- en Politiehonden.
Wij hebben al diverse honden gehouden voor de africhting, van pups tot halfwassen honden.
Nadat deze honden gecertificeerd zijn worden ze veelal doorverkocht aan Politie, land- luchtmacht, marine of beveiligingsdiensten in binnen- en buitenland.
Ook nemen onze clubgenoten deel aan de Nederlandse kampioenschappen Politiehonden die jaarlijks gehouden worden in Eindhoven.
 

Mr.Bean, onze eerste kater, laten inslapen op 14-jarige leeftijd, hij was totaal op... Petra's bruidsboeket, en onze beide trouwringen. Mogley, de kat waarvan wij dachten dat het een kater zou zijn, iets wat volgens de dierenarts dus niet kan bij deze "schildpadkleur". Doodgereden nabij ons huis op de rondweg in Emmen, op de leeftijd van 4 jaar. 

Over Petra:

Ik ben geboren in 1967 in Groningen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Uithuizen. Ik heb hier de lagere school en de Mavo gevolgd. Daarna ben ik in Groningen verder gaan studeren aan de Meao en de Rijksuniversiteit. In 1994 ben ik afgestudeerd aan het HBO-Maatschappelijk werk en heb hierin mijn titel behaald. Dit was tegen alle verwachtingen in van de schoolleiding, die vonden dat de huishoudschool voor mij al moeilijk zou worden. Hierin heb ik vanaf het begin mijn eigen kop gevolgd. In 2006 heb ik de mastersopleiding tot bedrijfskundige gevolgd.

Als kind was ik vaak te vinden aan de dijk, en op sportief vlak deed ik aan turnen en handbal. Tot mijn 16e heb ik deze sporten beoefend, door mijn lengte heb ik helaas moeten besluiten om te stoppen.

Muziek was toen de volgende stap. Ik ben begonnen op trompet en later overgestapt op bugel. Ik heb jaren bij de fanfare van muziekvereniging Opwaarts in Uithuizen gespeeld.

In 1986 heb ik Henk leren kennen in discotheek 538 in Uithuizen (deze bestaat nu niet meer). In 1990 is hij naar Emmen verhuisd om daar werk te vinden. Ik zat nog middenin mijn studie en ben eerst nog in Uithuizen gebleven, in 1992 zijn we in Emmen gaan samenwonen. Na 14 jaar te hebben samengewoond zijn we in 2000 getrouwd.

In 2005 werkte ik in Steenwijk en kwam in contact met een collega die ook muziek speelde bij een fanfare. Toen begon het bloed toch weer te kriebelen. Vanaf 2005 speel ik weer bugel bij "De Bazuin" uit Schoonebeek met veel plezier.

Op dit moment werk ik als allround casemanager bij de sociale zaken van de gemeente Tubbergen.

Mijn hobby´s zijn; samen met mijn man honden africhten, bugel spelen, lezen, naar de sauna, actieve maar relaxte vakanties, zwemmen, fietsen en winkelen.